tisdag 6 september 2022

Kärnkraften igen...



Finns det något som gör mig mer upprörd än när man nu åter igen påstår att kärnkraften är
"en ren energikälla"...?

Följ med till ödestaden Pripchat nära Tjernobyl och se själv på hur det kan bli....!



Kan vi ens tänka oss hur det skulle vara att bli tvingade att utrymma en svensk stad på detta sätt och att detta område inte ens kan återuppbyggas...?

100 000 år är en väldigt lång tid, en helt ofantligt lång tid...! Då hinner 3-4000 generationer passera. Jag tror de flesta har svårt att tänka sig tillbaka 2000 år, till den tid då det sägs att Jesus vandrade omkring. Tänk dig då minst 100 000 år framåt, eller kanske det dubbla, olika uppskattningar nämns...

Det är så lång tid avfallet från våra kärnkraftsanläggningar måste hållas helt avskiljt från allt levande, om vi vill forsätta att vara just levande...

Har människan någonsin byggt någoting som hållit ens en bråkdel av den tiden? Hur ska man informera kommande generationer? På vilket språk ska man skriva varningstexten...? Skulle vi bry oss om ett gammalt anslag som säger "Rör inte!"...?

Det finns massvis med argument mot kärnkraften, men detta faktum är mer än tillräckligt för mig! Avfallsfrågan är inte löst och kommer aldrig att kunna lösas tillfredsställande!

Att på detta sätt lämna vårt livsfarliga avfall till kommande 3000 generationer är inget annat än "en indirekt form av kannibalism, mer makaber än någonsin den direkta, därför att den drabbar ännu ofödda generationer" (talande ord av Rolf Edberg).

Exakt VAD ger oss rättigheten att utsätta kommande generationer för detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar