söndag 4 september 2022

En vecka till valet...

Det är en vecka till det viktiga valet... Ska förnuftet segra? Tar vi ett gemensamt ansvar för framtiden eller låtar vi missnöjet och girigheten styra...?


Om vi bortser från alla småfrågor, alla intetsägande floskler, allt det som finns dolt bakom alla tomma löften, så handlar valet egentligen i grund och botten om endast två frågor:

1) Hur fördelar vi det vi har...?

Väljer vi att dela någorlunda rättvist, eller anser vi att några få ska få större del av kakan? Hur giriga är vi? Känner vi ansvar och är solidariska, eller får de som blir utan "skylla sig själva"...?

En del tror att det blir bättre för den stora massan om ett fåtal får vräka sig i överflöd. Jag vet inte hur de får ihop det. Eftersom man alltid försöker mörklägga denna orättvisa fördelning via begrepp som 'valfrihet', 'arbete' och 'göra rätt för sig' inser de väl hur omöjligt det egentligen är...

Jag tycker att det alltid måste vara ett bättre alternativ att åtminstone försöka dela lite mer rättvist...!

2. Tar vi vårt ansvar nu eller skjuter vi istället över det på våra barn och kommande generationer...?

Det är ju egentligen helt sjukt att man ens ska behöva undra detta...! Det borde ju förstås vara en självklarthet...! Men istället förnekar vi klara fakta och låter våra barn och barnbarn ta hand om vår skit...! Vi utplånar vår miljö, våra skogar och tar död på mångfalden. Men istället för att inse konsekvenserna kör vi på ännu mer envetet, samt hänvisar till begrepp som "äganderätt" och "lönsamhet". Därtill benämner vi det "naturvård" och förnekar varje form av fakta som ju tydligt visar motsatsen. När historen skrivs i framtiden så kommer man säkert att kalla oss för både "korkade" och "egoistiska"...!

De ledare vi väljer att representera oss är mer trovärdiga om de står jordnära mitt ibland oss, än om de som sätter sig själva på piedestal, ser ner på allt och alla i rent missnöje, samt därtill förnekar sitt eget ansvar...

Det är du och jag som väljer...! Det ansvaret kan vi aldrig frånsäga oss...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar