lördag 27 juli 2019

En riktig glädjespridare

Lisa Miskovsky med band - Marys Cafe, Eskilstuna 2019-07-26


Lisa Miskovsky berättar att förra årets spelning på Marys Café blev så fantastisk att hon själv ringde och bad att få komma tillbaka i år igen. Det blev ju lika bra i år med, så hoppas hon fortsätter att ringa...!

Trots allt mörker i Lisa Miskovskys låttexter så blir det en vacker sommarkväll fylld med glädje, vacker sång, härliga leenden och en ärlig värme som sprider sig utan den minsta tvekan.

Med sig på scenen har hon Pelle Ekerstam på gitarrer och Kalle Lundin växlar mellan klaviaturer och bas. Två lyhörda och duktiga musiker, men ändå tycker jag att det blir allra bäst de stunder då Lisas röst får skina med bara en gitarr eller ett piano.


Vi får höra några av hennes nya sånger: "Home", "Run For Cover" och "Lost From The Stars".
Den sista är definitivt en av kvällens höjdpunkter där Lisas varma röst firar stora triumfer till det sparsamma, men ack så känsliga, spelet från Pelle Ekerstam på elgitarr.

Vi får även höra "Acceptable Losses", "Sing To Me", "Lady Stardust", "Driving One of Your Cars" och "Take Me By The Hand". Under den sistnämnda får hon publiken att ta varandras händer och gunga med. Härligt...!

Ett par covers får vi också lyssna på: Supertramps gamla "Give A Little Bit" kändes fräschare än någonsin och som sista extranummer fick vi även höra Springsteens "Dancing In The Dark" i en akustisk, avskalad version. Snyggt och stämningsfullt, precis som det mesta denna minst sagt varma sommarkväll.


Det är tydligt att Lisa Miskovsky tycker om att stå på scenen, att sjunga och spela, samt att mellan låtarna berätta små anekdoter. Det verkar spontant och inspirerat, och därtill roligt...! Denna gång berättar hon varmt om sin gamle kloke granne och om när hon var med i melodi-festivalen. När hon strular till en grattis-hälsning med fel namn gör det inget. Tvärtemot tror jag alla i publiken bara vill krama om henne.

Det finns en ödmjuk ärlighet i hela Lisas uppenbarelse att hon står över all kritik... Jag tror inte en enda person igår skulle kunna säga ett enda ont ord till henne, och, efter den här dosen känslig musik, kanske inte till någon annan heller. Sådan stark värme sprider sig direkt...!


Precis så här ska en sommarkväll vara...! Så mycket glädje, så många leenden och så denna otroligt klangfulla röst... Så fullt av en äkta enkelhet utan en tendens till ett uppblåst behov av att verka märkvärdig. Just det gör Lisa märkvärdig i mina ögon...! En riktig glädjespridare...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar