lördag 20 juli 2019

Enastående kväll på vackra Kröns Trädgård på Väddö

AFT (Annika Fehling Trio) - Kröns Trädgård på Väddö 2019-07-19
+ Norrtälje Countrybrudar




AFT släppte sin första skiva för drygt ett år sen (Läs recension här!). De har det senaste året turnerat ganska flitigt och bland annat besökt Tyskland, USA och Grönland.

Konserten på Kröns Trädgård blev något alldeles särskilt. Det finns tillfällen när kontakten mellan musikanter och publik blir så naturlig och känns helt självklar, alla barriärer faller och plötsligt så är vi alla med på något sätt. Det är knappast någon lättillgänglig musik som AFT spelar och det är oerhört långt från "trallvänligt" eller "tillrättalagt". I stället finns här en rytm, ett "groove", som åtminstone inte jag kan sitta still till, man viftar på fötter och virvlar med på något sätt. Man vävs in i mönster och suggestiva toner och så plötsligt finns den bara där, den där magin som får dig att nästan lyfta från golvet.

Annika Fehling - sång, akustisk gitarr och dessutom låtskrivare.

Christer Jonasson - spelar alla möjliga gitarrer.

Robert Wahlström - cajon (en sån där "trum-låda" man sitter på), olika slags slagverk, men även en del klaviaturer.

De flesta låtarna har engelska texter som Annika Fehling skrivit, berättelser fulla av reflektioner och funderingar. Även några svenska låtar smyger sig med och man tänker knappt på att de byter språk. Här handlar det om känsla, som när den väl finns där, gör det mesta självklart.

En svensk låt är "Så småningom", här framförd på Manifestationen till minne av drogernas offer i Domkyrkan i Visby 2016, alltså redan innan gruppen tagit fart.



AFT måste vara ett av de absolut mest spännande och nyskapande banden just nu...!
Konserten blev så suggestiv och vi åkte med på en liten resa bland visioner och känslor inlindade i en impulsiv puls av närvarande känsla och skicklighet... Så "vidrigt bra"...!
På lätta steg tar jag mig hemåt. Glad, upprymd och berörd...



Norrtälje Countrybrudar inledde kvällen med några låtar och det blev en idealisk start med deras inspiration och täta stämmor. Det var några år sen jag hörde Paul Simon's "Loves Me Like
A Rock", men tjejernas energiska version gav mig lust att göra det snarast möjligt.
Här finns mer information om Norrtälje Countrybrudar.

Kröns Trädgård visade sig vara ett fascinerande ställe med växter, mat och kultur. Här kunde man strosat runt i timmar...!

Själv bodde jag på Pensionat Kanalvillan alldeles i närheten. Ganska nyöppnat och inte helt färdigt, men ändå ett mycket trevligt ställe som jag verkligen kan rekommendera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar