torsdag 4 juli 2019

'Picnic i Parken' igen

Pugh Rogefeldt - 'Picnic i Parken', Stadsparken, Eskilstuna 2019-07-03
+ Eskilstuna Dansakademi + 'Gehör' + 'Gunnar Vert' med Whales Ofili



För tredje året i rad arrangerar Eskilstuna Ton, med hjälp av bl.a. Sparbanken, "Picnic i Parken" i Stadsparken i Eskilstuna. Vädret såg lite oroande ut, men det kom inget regn på kvällen och det var ju lite flyt.

En trevlig aspekt med 'Picnic i Parken' är att man nöjer sig med en scen och det får vara några pauser då folk kan umgås och prata med varandra. Det blev några oväntade möten för mig, vänner man inte sett på ett tag. Så det handlar inte bara om musik, utan just en picknick med ovanligt många deltagare...

Eskilstuna Dansakademi inledde, med starka insatser av lokala sångare och dansare. Vilka röster! Alexander Eklund, Titti Svärd, Emilia Öhlin och Iris Bodlund Haglund imponerade med sina olika röster och bandet kompade proffsigt.

Musikgruppen 'Gehör' hade kul på scenen och deras olika funktionsnedsättningar blev mer som en tillgång. Charmigt och sympatiskt!

'Gunnar Vert' spelade elektronisk musik och det kändes fräscht och musiken vävdes samman av saxofon, klaviatur och elektroniska ljud. Helt annorlunda blev det när de sedan bjöd in sångaren Whales Ofili. Tala om utstrålning och publik-kontakt...!

Pugh Rogefeldt var kvällens huvudattraktion och han hade med sig sitt band med bl.a. Ingemar Rogefeldt på gitarr.

Det lät bra med ett riktigt tätt sound och Pugh själv har fortfarande kvar sin röst, som sätter sin prägel på låtarna. "Här Kommer Natten" är fortfarande den låt jag gillar bäst.

Men jag tycker ändå inte riktigt den där verkliga stämningen infann sig. Kanske påverkade det att folk skulle hem och se om Sverige skulle ta sig till VM-final eller inte...?

Tre onsdagar till fortsätter "'Picnic i Parken'. Det tackar vi för...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar