måndag 3 december 2018

Dag 3 - Great Lake Swimmers

Great Lake Swimmers - "The Waves, The Wake" 2018Kanadensiska Great Lake Swimmers musik handlar mycket om ljud och akustik. Musik att krypa in i och bli sofistikerat lugn och harmonisk av... Toni Dekkers sång lyser av en skir sprödhet, på gränsen att brista, en lågmäld intensitet som kilar in under huden och etsar sig fast.

Gruppen har på senare år poppat upp sig något och gjort det mycket bra, men de har inte nått de höjder de gjorde på "Bodies and Minds" 2005 och på "Ongiara" 2007.

På nya skivan, "The Waves, The Wake", har de något överraskande slopat sitt grundläggande instrument, den akustiska gitarren, och ersatt den med diverse blås och klaviaturer. Samtidigt har de återgått till lite lugnare, mer sofistikerade låtar. Resultatet är imponerande vackert och som en dos lugnande harmoni. "In A Certain Light" och "Falling Apart" är underbara skapelser. Ändå saknar man avhoppade Miranda Mulholland på fiol, men bara lite. Great Lake Swimmers klarar sig utmärkt i sin nya form med färre medlemmar.Den snabbare "Alone But Not Alone" visar att de fortfarande även behärskar mer up-tempo sånger. Det är omöjligt att inte vifta på foten till en sån låt.

"Visions of A Different World" framförs a capella och är kanske årets mest harmoniska låt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar