lördag 22 december 2018

Dag 22 - Me and My Friends

Me and my Friends - "Look Up" 2018Gruppen "Me and My Friends" är visserligen från England, men de känns som väldigt afrikanska med sitt sound med mängder av rytmer, tungt bas-gung och melodislingor som liksom virvlar runt sig själva. Därtill finns det lite jazz-feeling med olika blås-instrument, främst klarinett, och en cello som skapar stämning.

Allt som allt är det musik som det är svårt att sitta still till. Den helt instrumentala titellåten får mig att tänka på David Lindleys första skiva, det svänger som tusan...

Den ljusa sången är ok, men känns mest som ännu ett instrument, har inte en aning om vad de sjunger om. Kanske de allra bästa stunderna är de instrumentala partierna, och de är många och långa.Det här är väl en lite annorlunda skiva här på bloggen, men det är lätt att ryckas med, bli glad och vilja dansa. Bandets sound är väldigt tajt och här finns fullt av fina insatser med läcker finger-picking på gitarren, rullande basgångar, luftigt och fantasifullt spel på klarinetten, lite djup och lite dramatik från cellon, samt ovanliga 7/8-takter som gör det hela både lite avigt och ändå lättsamt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar