söndag 23 augusti 2020

Nytt 11: The New Mine

Matthews Southern Comfort hade 1970 en jättehit med Joni Mitchell's "Woodstock" och gav ut två LP-skivor samma år, innan Ian (senare Iain) Matthews bestämde sig för att göra solo-skivor och lämnade bandet. De övriga fortsatte utan större framgång själva som "Southern Comfort".



Efter en lång solo-karriär, varvat med grupp-bildningar som Plainsong, More Than A Song och Hamilton Pool, så bestämde sig Matthews 2005 för att blåsa liv i gruppen, liksom han tidigare gjort med Plainsong, och en skiva spelades in, men släpptes först 2010, då man också spelade in en live-skiva.

Slutligen fick gruppen återuppstå ännu en gång 2017 och året efter gav man ut "Like A Radio" och i våras kom "The New Mine".



Jag är en stor beundrare av det mesta Iain Matthews gjort och hyllar nog några solo-skivor som det allra bästa han gjort. Men "The New Mine" är inte långt efter. Av någon anledning brukar Iains musik bli lite mer lättsam och något poppigare när han lirar i ett band. Den kostymen klär hans fantastiska röst mycket bra och det är lätt att tycka om resultatet.

Matthews Southern Comfort består idag, förutom Iain Matthews, av BJ Baartmans på suverän elgitarr, Eric Devries på sång och gitarr, samt Bart de Win bakom keyboarden.



En annan Joni Mitchell-komposition, "Ethiophia", inleder albumet storstilat.

När turnén för "The New Mine" blev inställd skrev Iain Matthews "Hey Superman" och man spelade in den individuellt och sen släpptes den som singel:



Lyssna även på "The Age of Isolation" från förra albumet "Like A Radio". En låt som man lätt tror att den måste handla om Corona-viruset...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar