fredag 7 augusti 2020

Nytt 10: Dawes 7:e album

Dawes må låta mycket 70-tal och lika mycket 90-tal, men jag tycker de är den mest spännande gruppen på länge och deras "Stories Don't End" är fortfarande den bästa skivan på 2000-talet.

Dawes har i Taylor Goldsmith en enastående gitarrist, sångare, låtskrivare, textförfattare och gruppledare. Ändå vill han framhålla hur mycket "grupp" de är: Brorsan Griffin Goldsmith på trummor och stämsång, Wylie Gelber på bas och Lee Pardini på keyboards. De trivs tydligen fortfarande tillsammans, trots många års flitigt turnerande. Den 2:a oktober släpps deras 7.e studio-skiva "Good Luck With Whatever".

Två singlar har nyligen getts ut och det låter mycket spännande. Rockiga "Who Do You Think You're Talking To?" låter faktiskt mycket 80-tal:



Den akustiska "St. Augustine At Night" är en sådan där självklar berättelse som Taylor är så duktig på att skapa. En slags fortsättning på mästerverken "Million Dollar Bill" och "Something In Common".



De flesta av låtarna har redan framförts akustiskt på scen och det verkar vara en riktigt stark samling sånger.

Jag har högt ställda förväntningar varje gång Dawes släpper något nytt... Jag tror nog att nya plattan kan bli något alldeles extra...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar