onsdag 29 januari 2020

Gene Clarks mästerverk hyllas igen



1974 såg Gene Clarks mästerverk "No Other" dagens ljus till minsta möjliga uppmärksamhet. Ingen brydde sig då...

2003 släpptes den på nytt med 6 extra låtar från inspelningen. 2014 uppfördes den live med bland annat Iain Matthews och Fleet Foxes. Och förra året släpptes den som påkostad box med LP-skivor, dubbel CD, bonus singel och bok. Skivan remastrades och man kunde därtill följa den första skapelse-processen via 22 vilt skiftande inspelningar av de åtta låtarna och några till.

Ibland blir det rättvist till slut, trots allt...

Läs vad jag skrev i januari 2014: No Other - Ett okänt mästerverk.



Peter Sjöblom i Monomagasinet skrev i december 2019 en sällsynt hedrande artikel om den nya boxen: GENE CLARK – NO OTHER (DELUXE EDITION).

”No Other”, skivan, har kallats visionär och det är nästan en underdrift. Att det är en av de bästa skivor som kom ut under sjuttiotalet är onödigt att diskutera. Det är ju en av de bästa skivor som överhuvudtaget har gjorts.
- Peter Sjöblom


Tydligare kan det inte sägas...



Tyvärr var Gene Clark's karriär kantad av struligheter och oflyt och han fick aldrig uppleva något riktigt erkännande. Det förefaller som han var som en musikens Van Gogh...

Hans röst och hans melodisinne, samt hans lyriska sårbarhet, gjorde hans musikskapelser till ett känselspröt för de som vill lyssna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar