söndag 16 september 2018

En riktig berättare på besök


Sid Griffin - Biografbaren, Eskilstuna - 2018-09-14

Sid Griffin, mest känd för sitt medlemskap i rock/americana-gruppen The Long Ryders och i bluesgrasskonstellationen The Coal Porters, gästade Nyfors Biografbar på fredagskvällen.

Griffin är tveklöst en mycket fascinerande berättare och varje sång hade sin långa eller korta historia, både roligt och intressant. Därtill spelar han melodiskt och fyndigt på sin akustiska gitarr och jag får känslan av att Roger McGuinn har inspirerat honom ganska mycket. Jag får ofta under kvällen för mig att "So You Want To Be A Rock'n' Roll Star" är under uppstart, men det är hela tiden en annan låt. Griffins egna låtar är helt ok och en del riktigt bra, men vi får även höra några covers. Sjungandet är väl inte hans starkaste sida, men han gör det klart godkänt och kompenserar med inlevelse och en stark närvaro.

Konserten inleds med att Sid får ett mobil-samtal från sin fru och han håller upp mobilen vid mikrofonen så att alla kan höra samtalet. Fler roliga mobil-inslag kommer senare, bland annat med ett visst översättningsprogram. Här "If I Were A Bramble" från kvällen:



Griffin spelar två set på nästan en timme och när han är klar blir det därför inget extranummer, men däremot en hel del prat med folk i publiken. Kvällen innan spelade han Gene Clarks "I'll Feel A Whole Lot Better" som extranummer och den hade jag gärna också velat höra...

Sid Griffin har även jobbat som musikjournalist för tidningen "Mojo" och därtill skrivit böcker om Bob Dylan och Gram Parsons. Här ett intressant inlägg om Gene Clark från BBC Radio 6:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar