söndag 5 augusti 2018

Pernilla bjuder in oss

Pernilla Andersson, Gainesville, Strömsholmen i Eskilstuna 2018-08-04

Tänk dig att du står inför mängder av männsikor du inte känner eller vet något om. Du går rakt upp på scenen och berättar allt. Hänsynslöst släpper du ut allt, utan den minsta tvekan. Som att stå naken, utlämnad och sårbar utan något att skyla dig med. Så är det att gå på en konsert med Pernilla Andersson. Hon bjuder friskt på hårt erövrade erfarenheter och annat tänkvärt, och hon gör det riktigt bra.
Tack vare Pernillas ärliga uppsyn blir det både trovärdigt och givande, ja, nästan ömsesidigt, trots att det bara är hon som pratar. En märklig känsla av förtroende växer fram.

Sen sjunger hon sina sånger till omväxlande gitarrspel av Fredrik Rönnkvist och ibland sätter hon sig bakom pianot och det låter mycket i all enkelhet.

Jag kan tycka att Pernillas skivor ofta blir lite välanpassade och lite för arrangerade. På scenen med avskalat komp blir det mer angeläget och betydligt bättre...



En låt som sticker ut är Lundells "Kvinnor utan män", en feminin version av Lundells oríginal "Män utan kvinnor. Efter Pernillas framträdande känner jag mig mätt och så pass berörd att jag inser att det räcker för idag. Så är det när det känns som man suttit i någons soffa och blickat in bland hemligheterna som visats öppet och ärligt. Då blir det ett möte och det finns ingen bättre metod att berikas och nå innanför skalet..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar