söndag 26 augusti 2018

"Chill in the Garden" i Marias trädgård

Råttkungen, Silverbackz, Rob Farley and the Failers - "Chill in the Garden" hos Maria ute på landet utanför Eskilstuna, 2018-08-25


Det finns eldsjälar som är viktiga för live-musiken och Maria Sjöberg är definitivt en sådan. Hennes förening "Cultura" ordnade ett sista arr hemma i hennes trädgård, men det borde väl bli fler efter en så här lyckad kväll?

Tre bra band spelade, god hemmagjord vegetarisk mat, en bar med mycket att välja på och en myshörna så otroligt fint iordningställd. Till och med utedasset var fint dekorerat!


Första bandet Råttkungen imponerade med sina finurliga arrangemang, omväxlande sånger och tänkvärda texter. Deras album "Vi ägnar så mycket tid åt att dö" finns på Spotify och kan härmed rekommenderas ordentligt. Jens Tejland sjunger och spelar någon slags keyboard. Marcus Bidebo spelar gitarr effektivt, körar och hanterar hi-haten. Gustaf Nyman Björklund spelar bas och lite trummor samtidigt.


Från första låten "Så Fan Heller", via "Vi ägnar så mycket tid åt att dö", till "Jag vill sträcka ut min hand mot dig" finns en skarp iakttagelseförmåga textmässigt och snygga musikaliska dekorationer. Men allra bäst är "Låt mig va'", som ännu inte finns inspelad. En riktigt, riktigt bra låt med träffsäkert budskap! Spela in den snarast möjligt...!


Regnet kom plötsligt, men Silverbackz spelade ändå. De består av Papa Dee på sång och förre Noise-trummisen Fredrik von Gerber på akustisk gitarr och sång. Det krävs kanske en trummis för att spela så svängigt...! De spelar mest covers och de gör det medryckande! Allra bäst blir Danny Whitten's (just det Danny Whitten's, inte Rod Stewart's) "I Don't Want To Talk About It", där Fredriks hesa röst passar perfekt.


Kvällen avslutades med Rob Farley and the Failers och kan sammanfattas med ett enda ord: DRAG! Ett jädra drag! Det blev svett, dans och snabba toner som jagade varann i svansen.
Tala om drag!

Förutom musiken kunde man äta, dricka och umgås, samt beundra den vackra kvällshimlen:


Till sist får jag utnämna Marias utedass till årets vackraste utedass...!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar