söndag 26 mars 2023

Club FJK

FJK - Club FJK (Gustav Vasas församlingslokal), Stockholm, 2023-03-25

Den nu årliga FJK-spelningen på 'Club FJK' blev en lyckad och utsåld föreställning. Med ett nytt sånghäfte, innehållande 40 låtar med texter och noter, bilder samt berättelser, i bagaget så klev de evigt unga grabbarna i FJK upp på scenen och levererade, precis som man förväntar sig.

Det är som vanligt en balans mellan djupa reflekterande sånger och några skämtsamma alster. Det är gungande spel och fina solon av framförallt Mats Klingström på sin gitarr. Det är avspänt snack mellan låtarna med giftiga infall och många skratt. Man trivs helt enkelt i deras sällskap och det verkar vara ömsesidigt.

En ny version av Christer Jonasson Tolvs "Allt jag ville ha" med ett härligt solo av Mats var en av kvällens överraskningar. Anders Forsslunds fina "Tunnel av doft" var ett annat bejublat nummer. Mats Klingströms ganska nya sång "Se dig inte om" kan nog bli en framtida publikfavorit. likt "Ett Litet Steg", "Enkelt Ursprung", "Jordgubbar och Smultron", "En gång i livet" och "I rörelse" redan är.
På slutet överraskades vi av att de åter plockat upp "Pengar" från första skivan, samt även "Jag undrar vem du sover hos i natt" från "Ballader". Det tackar vi för...! "Liljor" tillhör väl inte heller vanligheterna, men den kändes riktigt fräsch och inspirerad igår.
Vi som var där vet ju hur bra FJK är när de kliver upp på en scen. Alla andra vet ju inte vad de missar...!

1 kommentar:

  1. Fint att se dig där, Tom!😎🎶🎶🎶

    SvaraRadera