söndag 31 maj 2020

Streamad musik del 4: Dougie MacLean



Dougie MacLean är väl för Skottland vad Ralph McTell är för England och en svensk variant kanske skulle vara en korsning av Lars Winnerbäck och Björn Afzelius. En trevlig man med ett stort patos för mänskliga känslor och rättvisa för varje individ. Utan att vara orättvis på något sätt så blir hans musik alltid vacker och gemytlig även när han tar ställning. Men vad gör det när man omöjligt kan annat än älska det han skapar och framför?

MacLean bor i den lilla byn Butterstone i Skottland och därifrån har han nu på några månader bjudit oss på 34 gratis-konserter på dryga halvtimmen. Ingen måttlighet här inte, bara en man, en gitarr och några fina sånger, om och om igen.

Lyssna på den första konserten ovan med inledande "Ready for The Storm" och du kan inte känna annat än en försiktig tillit att även denna kris kommer att ordna sig. Vilket säkert är precis vad Dougie vill förmedla. Och han kunde knappast göra det bättre.



Hans sånger innehåller alltid en övertygelse, med tydlig kvalitet rakt igenom och därtill fina melodier och hans trevliga röst. Jag bockar för en givmild och sympatisk musikskapare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar