söndag 10 mars 2019

En musikant med en egen ton

Christer Jonasson - "Fyra Sånger" - 2019


Christer Jonasson är en upptagen man. Han har just turnerat runt nästan halva jorden med AFT (Annika Fehling Trio). Han spelar dessutom till och från med Fanny Holm, både som duo och i hennes "Lucinda Williams Tribute" och så i FJK förstås... Därtill tidigare med Totte Bergström och Basse Wickman i Wagabond Ways, med Christer Lyssarides i en gitarr-duo, och han har även kompat bl.a. Göran Samuelsson och Christine Hellqvist .

Det är lätt att förstå att så många vill spela med Christer. Han är en riktigt expressiv gitarrist med en egen ton och ett anslag som alltid berör. När han därtill skriver egna sånger blir han som allra bäst. Jag lyssnar gång på gång och hittar hela tiden nya nyanser och fyndiga formuleringar.

Nya EP:n innehåller kort och gott fyra sånger med en närvaro och känsla som tränger sig in under huden. "Komma Till Mig" slår an tonen och känns så positiv trots allt runt omkring oss som försöker få oss att misströsta. "El Paso" har jag hört förr med FJK och den är en typisk Christer-sång, angelägen och medryckande. "Vad Jag Behöver" påminner lite om Ulf Lundell med alla reflektioner som staplas efter varann. Det är bara det att så här bra har den gode Lundell inte själv fått till det på åratal. Avslutande "Othem" får mig att ödmjukt känna värme och en försiktig tillit. Trots allt...

Här kan du lyssna på Spotify:
1 kommentar: