fredag 4 januari 2019

Bäst 2018 nr 3 - Matthews Southern Comfort

Matthews Southern Comfort - "Like A Radio" 2018



Iain (tidigare Ian) Matthews har haft en lång karriär och gjort ofantligt mycket härlig musik under 50 års tid. Den nu 72-årige Matthews fick tidigt en dunderhit med sin version av Joni Mitchell's "Woodstock", men har mestadels sedan dess, trots stor produktivitet och mycket hög klass på sin utgivning, varit ett namn i skymundan... För mig tillhör han definitivt de största och han har en röst som är helt unik, både i klang och känsla.

Hans första solo-skiva 1970 fick namnet "Matthews Southern Comfort" och därefter bildade han bandet med detta namn och gjorde två skivor till. 2010 återuppstod en ny upplaga av gruppen och förra året släpptes "Like A Radio", ett mycket ambitiöst och genomarbetat projekt. Det tog lite tid för mig att inse hur bra detta album är, men det har vuxit hela tiden.

"The Age of Isolation" sätter fingret på nutidens livsmönster:



I mean we hardly talk or read a book
Just obsessed about the way we look
I cannot find an easy way to turn the pages
False trail blues...
As far as I can gather
Nothing seems to matter
but that telephone vibration
Welcome to the age of isolation
- Iain Matthews


Idag består gruppen förutom Iain Matthews av holländarna BJ Baartmans, Eric Devries och Bart de Win. Förutom alla nya låtar har man därtill tagit med nyinspelningar av de gamla favoriterna "Darcy Farrow", "To Love" och "Something in the Way She Moves". Helt suveräna versioner...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar