måndag 24 juli 2017

Fullt ös med Engmans Kapell

Engmans Kapell - Teater Klämman, Mellösa, 2017-07-23

En bit utanför Mellösa i Sörmland ligger Teater Klämman och de har ett imponerande program att erbjuda. I går gästades de av Engmans Kapell från Hälsingland och de drog fullt hus.

Engmans Kapell splelar folk-rock med brittiska drag och förutom många egna sånger så stoppar de in en del gamla välkända alster som "Wild Rover" och "Whiskey In the Jar". Det blir ett riktigt ös och det sprätter i benen på de flesta i den sittande publiken.

Bandet får upp ett rejält tryck och mycket byggger på duellerna mellan el-gitarristen Jocke Blomgren och Görgen Antonsson på fiol. Pär Engman själv sjunger och gör det bra. Han har också skrivit de flesta av låtarna. Rytmsektionen med Peppe Lindholm på trummor och Dedde Malmqvist på bas bildar ett stadigt gung och håller farten uppe. Nya medlemmen Pelle Larsson på keyboards har breddat ljudbilden. De är riktigt samspelta och avslappnade i snacket mellan låtarna och det märks verkligen hur kul de tycker det är att spela.

Detta är ett band som helst ska höras live och jag tror det finns få övermän i landet på att få igång ett tryck som sprider glädje ändå ut i tåspetsarna på folk. Det blir min enda invändning att man kände för att hoppa omkring lite mer och inte sitta still.Det tar ju inte mer än en halvtimme att köra dit, så det blir att kolla upp Teater Klämmans program lite bättre i framtiden...

Länkar:
Engmans Kapell - med info om det mesta och om nya skivan, den första på sju år...

Teater Klämman - en liten pärla i Sörmlands vackra landskap.

Mer på bloggen:
Folkrock med ös och klös - Enköpings Folkrock Festival 2014

Lilla Enköping stora när det gäller folkrock - Enköpings Folkrock Festival 2013

Folkrock-festival i Enköping - Enköpings Folkrock Festival 2012

Lite mer från Enköping - Enköpings Folkrock Festival 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar