onsdag 26 juli 2017

That's the Blues...!!

Eric Bibb och Staffan Astner - 'Picnic I Parken', Eskilstuna, 2017-07-26
+ Dagmar Luring + Mathilde Stavehaug Band


Eskilstuna har begåvats med fyra små mini-festivaler i Stadsparken, som väcker minnen av den sedan länge insomnade Djurgårdsfestivalen. Tack vare Peter Torsén och Micke Byström har nu Stadsparken under fyra veckor invaderats av totalt cirka 10 000 personer. Årets finalkväll bjöd på Mathilde Stavehaug Band, Dagmar Luring, samt Eric Bibb med Staffan Astner.

Eskilstunas nye kabaret-general Mathilde Stavehaug inledde och det var både omväxlande och kompetent. Bandet borde kanske släppa fram den utomordentlige gitarristen Dan Göransson lite mer...

Eskilstunas gamla "Dagmar Luring" spelade "symfonirock" med ett sound som doftade 80-tal. Gitarristerna Janne Elvi och Per Larsson rullade ut sitt samspel och det blev både kvalitativt och nostalgiskt.Till slut stod svensk-finske amerikanen Eric Bibb med gitarristen Staffan Astner på scenen och från första tonen var det högkvalitativ blues med en energi och ett spel som bara porlade fram med sin närvaro och med en 'feeling' som var så oemotståndlig att det blev omöjligt att sitta still. Från första låten, "Silver Spoon", spelas det, gungas det och det byggs upp vad som nästan blir som en överdos av känsla.

En sann njutrning att se och höra Eric Bibb och Staffans Astner och deras utsökta samspel på sina gitarrer. Det blev en blueskväll att minnas...Detta var första året av 'Picnic i Parken', men jag vill redan nu kräva en fortsättning...!


1 kommentar: