lördag 22 juli 2017

Premiär med Lars Demian och David Tallroth

Lars Demian och David Tallroth - Saga Salongen, Torshälla, 2017-07-21


- Det kommer nog att bli lite annorlunda, sa min bänkgranne innan turnépremiären med Lars Demian och David Tallroth på den gamla Saga-biografen i Torshälla. Jag är väl inlyssnad på den gode Demian, men hade tidigare aldrig sett honom live. Och nog blev det annorlunda, det är till och med en rejäl underdrift...

Ingen kan fånga den lilla, halvt misslyckade, medmänniskans tillkortakommanden som Lars Demian. Det blir som små tonsatta noveller från den fattigaste stadsdelen i staden, lite som en kabaret med både innehåll och humor.Multiinstrumentalisten David Tallroth skapar stämning och gör det hela intressant med sina olika instrument. Effektivast blir det när han kombinerar tuba och trummor, samt när han plockar fram den distade elgitarren. Det känns oplanerat och löst sammansatt, men det är nog bara ett intryck man får, för slutet på låtarna sitter verkligen exakt där de ska.

Vi får höra flera av hans mest kända låtar, allt från riktigt ös i t.ex. "Svenne Tills Du Dör", till det eftertänksamma och finstämda i "På andra Sidan". Intensiteten och närvaron finns där hela tiden. Liksom närheten till skrattet. Demian och Tallroth imponerar och har allt under kontroll fast det verkar som motsatsen. De har både påverkan på den ibland högljudda publiken och ett spontant sätt att möta dem med både humor och respekt.
2 kommentarer:

  1. "På andra sidan" tillägnades Michael Nykvist, starkt och känslosamt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, kanske kvällens höjdpunkt för mig...!

      Radera