torsdag 27 juli 2023

"Picnic i Parken" avslutade i solsken

"Picnic i Parken", Stadsparken, Eskilstuna 2023-07-26
Efter två onsdagar i rad med regn och rusk så var det åter dags för en proppfylld Stadsparken, helt i solsken... Årsavslutningens program bestod enbart av lokala artister. Tänk vilken bredd det finns här i staden...!
Leo Margaret och Fredrik Hermansson bjöd på franska visor av riktig klass. Leo har verkligen en perfekt röst för det här. Till vardags är han hårdrock-trummis i Pain of Salvation...

Rytzlers Trio körde en tribut till Esbjörn Svensson. Avstressande och stämningsfullt...
Daniel Gildenlöv, sångare och gitarrist i Pain of Salvation, fick hjälp av keyboardisten i samma band. Här visade Daniel på en imponerande bredd, med allt från akustiska låtar som betytt något särskilt för honom, till jazz-standards som "Moon River". Vilken röst, vilken närvaro...!
Som vanligt avslutade "Mike Beat And His Hopeless Strummers". Tio av stadens bästa musiker spelar tillsammans covers med lite countrty-rock stuk, allt med smak och fart. Kompet satt stadigt och det ryckte i många ben.

En absolut höjdpunkt var Jackson Brownes "These Days", där Janne Elvi klämde fram ett fint gitarrsolo, just där David Lindley på originalversionen skapade ett av sina vackraste solon.

I dessa tider då staden utmärker sig med häpnadsväckande miljöbeslut och där det på gator och torg skjuts hejdlöst, så behöver vi allt som enar oss. Det är faktiskt ganska mycket och det visar "Picnic i Parken" åter med tydlighet...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar