söndag 23 juli 2023

West of Eden igen

West of Eden, Rademachersmedjorna, Eskilstuna 2023-07-22

Nästan på dagen återvände West of Eden till de gamla Rademachersmedjorna i Eskilstuna. Jag höll på att skriva "Wet of Eden", men så farligt var inte duggregnet och solen tittade fram flera gånger...

Gruppen har en imponerande hög lägstanivå och jag kan inte minnas ens en halvdan spelning med detta nu 26-åriga band. Det är alltid en varierad låtlista de bjuder på och så även denna gång. "Where The Ivy Is Growing" från deras första skiva hänger med än idag och de gör en riktigt fin version.

Martin Schaub skojade om att deras mest spelade låt på Spotify, "Glenntown", om ett visst lag från Göteborg, inte skulle spelas idag, och istället körde de den minst spelade låten på Spotify, "Lizzie Went A-Walking", och den var ju riktigt bra.


Henrik Cederblom vikarierade för pappalediga Henning Sernhede på gitarrer och mandolin och han gjorde det bra. Jenny Schaub sjunger lika härligt som alltid och Lars Broman på fiol, Martin Holmlund på bas och Ola Karlevo bakom trummorna bidrar alla med fint spel. Martin Schaub spelar gitarr och sjunger och är den som står för pratet och skriver de flesta låtarna tillsamans med Jenny Schaub. Ett fåtal instrumentala låtar är inlånade, bl.a. en av Sarah Watkins. Några Evert Taube-låtar dyker också upp i fantasirika arrangemang.


Man vet vad man får när man går och lyssnar på West of Eden, och jag tror det är stor chans att många av de knappt hundra åhörarna gärna återvänder när gruppen nästa gång kommer tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar