söndag 18 december 2022

Dag 22: I Don't Want To Talk About It



Plainsong är ovanligt aktuella med ny bok och ny box, båda utgivna under det gångna året. Gruppen bildades först 1972 av Iain Matthews och Andy Roberts och de gav ut en enda skiva, "In Search Of Amelia Earhart", som först långt senare fått den uppmärkssmhet den förtjänade.

På 90-talet återbildades gruppen och innehöll då även Mark Griffiths och Julian Dawson, samt på en skiva Clive Gregson. Fem album och några EP:s gavs ut och håller en imponerande hög kvalitet. 2012 gjorde man en "sista" live-skiva, men redan 2015 satte man fart igen med ett otroligt starkt album, "Reinventing Richard: The Songs Of Richard Fariña".

Här ovan är en färsk inspelning med Iain Matthews och Andy Roberts när de gör en fantastisk version av Danny Whitten's gripande "I Don't Want To Talk About It". Låten spelades först in på Crazy Horse första LP med Whitten som sångare. Det är troligen den bästa versionen, även om Iain Matthews också gjort den väldigt känslosamt.

Rod Stewart gjorde den senare värlsberömd och hans version är väl ok, men den har inte den förtvivlade nerv som Danny Whitten själv värkte fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar