torsdag 28 juli 2022

Lyckad final på årets "Picnic i Parken"

"Picnic i Parken", Stadsparken, Eskilstuna 2022-07-27

Vilken succé årets "Picnic i Parken" har varit! Folk i alla åldrar samlas och samsas i all enkelhet på de gröna ytorna, i solen och under de stora träden. Man äter, pratar och skrattar... Därtill får man mestadels lokalt förankrad musik och ibland några tillresta dragplåster. Man får även fint väder. För 16:e onsdagen i rad som man arrangerat "Picnic i Parken" var det fint väder. Det är ju verkligen helt otroligt...!

Avslutningskvällen bjöd på lokal musik, men full av kvalitet och bredd.

Stefan Jarl
Dagens överraskning var att Stefan Jarl kom oanmäld upp på scenen och sjöng sin egen sång "Picnic i Parken". Du kan höra den här.

Sam Albie
Mycket duktig keyboardist, endast 21 år gammal, men med en känsla för det stämningsfulla och jag tror att han kan ha en lysande framtid med att komponera t.ex. filmmusik.


Bosse Lundkvist med vänner
Bosses musik ska väl helst upplevas i en mindre lokal där folk verkligen lyssnar. Men jag tycker det gick riktigt bra ändå. Janne Elvi på gitarr, Thomas Opava på slagverk och Adam Nätt på bas bistod Bosse förtjänstfullt. Så duktiga musiker och sådan kvalitet lyser alltid igenom. Lyssna på Bosses nygamla "Än Är Natten Inte Dag":



Eskilstuna Sommaropera
Oväntat lyckat inslag som verkligen visar bredden på utbudet.

Mike Beat & His Hopeless Strummers

Micke Byström med sitt stora band avslutade med ett riktigt "drag" och spelade många covers av Americana-stuk. Janne Elvi stod åter på scenen, men denna gång med en elektrisk gitarr. Bästa låt var för mig Tom Petty's "Wild Flowers".

Nu ser vi fram emot nästa sommars "Picnic i Parken"...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar