lördag 24 september 2016

Bruce Springsteen visar sina hemligheter

Bruce Springsteen har släppt sin självbiografi, "Born To Run", och den lär handla mycket om hans uppväxt med konflikter hemma och han avslöjar flera hemligheter, som att han under många år lidit av återkommande depressioner och därför gått i terapi.

Det är när en kulturpersonlighet vågar visa sig som en liten, vanlig människa med alldagliga problem och funderingar, som han (eller hon) just därför blir något "stort".

Jag har många gånger varit lite kylig till Skavlans intervjuer på TV, tyckt att norrmannen håller sig alltför ytlig och inte ställer de djupare följdfrågorna som förefaller oundvikliga. Men när Springsteen igår fick prata i nästan 30 minuter blev det både innerligt och djupt... Men det var nog Springsteens egen förtjänst, han visste vad han ville ha sagt och berättade utan blyghet om sin uppväxt och sin relation till sin pappa, om vad han anser om Trump och det amerikanska valet, och mycket annat. Missa inte...! (Finns på SVT Play!)För många år sedan gav Springsteen ut en box med liveinspelningar och på den finns ett av The Boss största ögonblick: På introt till "The River" återger han när han hemma för sin pappa berättade om att han varit och mönstrat, och vad hans pappa sade när han fick höra resultatet. Mycket rörande berättat!

Jag brukar säga att de största stjärnorna är de som kliver ner från piedestalerna och ställer sig mitt ibland oss, med sina mänskliga svagheter och all sin osäkerhet, och just därför blir starka förebilder som har något att förmedla. Springsteen är definitivt en sådan...! Jag ser fram emot att läsa boken...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar