lördag 30 december 2023

Personlig hemma-konsert

Karin Kardia - Hemma-konsert, Hällberga 2023-12-29


Det är många som drömt om att få se sina favoriter spela i hemma-miljö och fenomenet har vuxit sig större i takt med att fler och fler spelställen försvunnit. I staterna har det i många år varit vanligt att en del personer med ett stort rum eller en bra sluttande tomt anordnat sina egna konserter. Det har även börjat sprida sig lite mer till Sverige.

Karin Kardia har i sitt vardagsrum byggt en stor scen och även på tomten har en scen byggts upp. Det är hennes förhoppning att kunna ordna fler konserter både ute och inne i framtiden. Förutsättningarna finns definitivt och igår var det premiär. Man får väl säga att det blev en liten succé. Trots dåligt väder och förkylningstider så kom de flesta av de som hade fått tag i några av de sjutton biljetter som såldes.

Karin såg ut att trivas som fisken i vattnet och bjöd på en dryg timmes musik. Hon kompade sig själv på akustisk gitarr och ibland förstärktes det med bastrumma och en tamburin, som hon båda hanterade med fötterna.

Hon plockade även upp sin elgitarr för en blues och jag blev riktigt imponerad över hur snitsigt hon spelade på den. Hon har ju tidigare spelat elektrisk rock med elgitarr och hon började en gång i tiden med att spela trummor. Det förvånar inte med tanke på att hon har en hel del rytm i sina låtar.


Mellan låtarna bjöd hon spontant på flera berättelser och det blev en naturlig konversation med publiken. Kanske var hon lite nervös i början, men det kändes mest som om hon bubblade av glädje och skratt. Tänk så befriande med artister som skrattar så naturligt och ändå sen kan putta in så mycket känsla i nästa allvarliga låt.

Hon höll sig mest till egna sånger, men lättade upp det hela med en del covers, som Stings "Fields of Gold" (kanske mest känd med Eva Cassidy), Cher's ”Just like Jesse James” och Mary Chapin Carpenters "I Take My Chances". Hon gjorde dem alla riktigt fint och den första gled snyggt in i hennes egen "Best I Can Be", en låt som jag fullkomligt älskar.



Det här gav mersmak...! Jag hoppas det blir en fortsättning både inne och ute...! Innan dess så ta varje chans att se och höra Karin, det är hon verkligen värd.

Länkar:
Karin Kardia på YouTube - Här finns mycket att lyssna och se på.
Karin Kardia på Spotify
Snart kommer även hennes egen hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar