torsdag 19 januari 2023

David Lindley är sjuk och behöver hjälp

Min absoluta favoritmusiker och den mest expressiva person jag någonsin mött, är sjuk och han behöver hjälp. Jag vet inte vad som saknas honom eller exakt hur allvarligt det är, men vad jag kan förstå är att mycket stora kostnader väntar för honom framöver. Efter flera års bristande möjligheter att tjäna brödfödan pga covid-eländet, så saknar han cash.

Jag tror att det är någon slags demenssjukdom han drabbats av och det är ju allvarligt och mer därtill. Denne exceptionella musiker, 78 år gammal, kan troligen aldrig mer uppträda, men har vissa förhoppingar ändå verkar det som...

Det stora landet i väst har som vi vet ett mycket begränsat stöd för sina invånares hälsa. Det pågår därför en insamling för Mr. Dave och du kan bidra ännu någon dag:
David Lindley Medical Fundraiser

Här är en absolut underbar show med Mr. Dave:



Något av vad jag skrivit om David Lindley:

Att lyssna på David Lindley är som att plötsligt komma ut ut en glänta och finna milsvida oceaner av trädgårdar, halvt vildvuxna men så mystiskt spännande.
*
David Lindley har förmågan att utforska känslan i varje sång, varje stämning, rent av varje ton. Han skulle med sin flyhänthet kunna ägna sig åt ändlös uppvisning som skulle kunna imponera på varenda lyssnare, men i stället lägger han fokus på stämningen, det unika i varje sångs känsla.
*
Jackson Browne har sagt att det var först när han och Lindley började spela tillsammans som hans egna sånger började klinga på det sätt han hade tänkt sig, med en extra dimension av rymd och känsla.
*
Phil Beer, ena halvan av duon Show of Hands och själv en extremt duktig musiker, beskriver i en intervju magin hos Lindley, detta ovanliga "DET", på ett ytterst talande sätt:
"He's completely inside the song. And it's so beautiful! The song is the important thing. If ever there was an example: That is it! This guy is right there...! He totally understands the song and what he's playing just fits, beautifully fits..." - Phil Beer


Bättre kan det inte sägas!

Krya på dig, David !!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar