fredag 26 november 2021

Nytt med Eliza Gilkyson



Ett par singlar har redan kommit och i mitten av januari så släpper Eliza Gilkyson sitt nya album "Songs From The River Wind", hennes 20:e egna utgåva, om jag räknat rätt. Därtill finns skivor gjorda tillsammans med t.ex. Andreas Vollenweider, Ad Vanderveen, Iain Matthews, John Gorka och Lucy Kaplansky.

Eliza är en sådan artist, att hade hon bara fått en mindre hit av något slag, så hade hon säkert räknats bland de verkligt stora, för sådana kvaliteter har hon definitivt. Men vid 71 års ålder så har hon nog gett upp de drömmarna och är nog nöjd med att kunna leva på sin musik. Men, de senaste åren har varit tuffa...

Under pandemin har hon gett massvis med konserter på nätet, och hon är en av de få som jag ogärna missade. Hennes spelningar med Nina Gerber är smått sensationella och de finns än att uppleva på hennes Facebook-sida.

Eliza skriver som alltid starka låtar och hon sjunger med en röst som tränger sig på och berör på djupet. Hon framför fina reflektioner om den tid vi lever i och trots allt mörker runt omkring oss så sprider hon positiva förhoppningar om bättre tider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar