onsdag 30 december 2020

Keep your hands on the wheel...



År 2020 håller på att ta slut och visst har det varit ett ruskigt underligt år. Verkligen...!

Året då vi tvingades att avstå närhet och beröring, Året då vi blev ännu mer misstänksamma mot våra medmänniskor. Året då vi åter försökte gruppera oss som "vi" och "dom". Året då människan blev ännu mer ensam.

Året då det inte fanns någon publik på fotbollsmatcherna. Året då Djurgården misslyckades med att försvara SM-titeln, men ändå blev bäst i stan.

Året då i stort sett alla konserter blev inställda. Året då kulturen fick ta de kraftigaste smällarna. Men även året då många artister och grupper började streama konserter gratis på nätet.


Året då skogarna fortsatte att mördas under falska begrepp som "Naturvård" och "Miljöhänsyn". Året då miljöbrott inte ens utreddes och de som skulle bevaka att miljölagarna följs förnekade att det ens fanns några brott. Året då mängder av vuxna, när de blev svarslösa, sjönk så lågt att de försökte förlöjliga en ung, påläst och engagerad miljökämpe. Året då vilsenheten bredde ut sig mer än någonsin.

Jag skulle kunna fortsättta sida upp och ner, men väljer att i stället konstatera: Just tack vara allt detta, och mycket annat, så... kanske... kanske, kanske... vi kan stå i startgroparna för att någon positiv förändringsprocess ska kunna skjuta fart. Det är upp till dig och mig att bidra med vår del. Så kanske vi nu kan ta lite fler steg i någorlunda rätt riktning...!

Murray McLauchlan sjunger om dåliga tider: Keep your hands on the wheel...! Just precis...! Hur bra eller dåligt vi än har det, så styr vi alltid...! Det är inte alltid lätt att styra rätt, men det går. Det måste gå...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar