tisdag 28 juli 2020

Nytt 6: Greg Copeland



Greg Copeland gav 1982 ut "Revenge Will Come" med hjälp av sin barndomskompis Jackson Browne, som producerade och lånade ut hela sitt band. En skiva som utan tvekan var en av
80-talets bästa. En debut med starka låtar, direkta melodier och en stor porton angelägenhet.
En av få skivor som aldrig getts ut på CD.

Sen hände ingenting förrän 2008 då "Diana and James" gavs ut. En helt annorlunda skiva, med långsamma introverta alster. Inte alls dåliga på något vis, men inte heller med den där starka dragningskraften som "Revenge Will Come" hade.

Nu har svenska Paraply Records gett ut Greg Copelands tredje fullängdsskiva. Det är i mycket en fortsättning på förra skivan. Det går inte fort, men det finns en inbyggd mystik som efter några lyssningar hittar nya vägar in i medvetandet. Både Greg Leisz och Val McCallum från Jackson Browne's band är med och spelar olika slags gitarrer.



Förutom Greg Copeland själv så sjunger Inara George på inledande "I'll Be Your Sunny Day". Caitlin Canty sjunger tre sånger, däribland min andra favorit på albumet "Better Now". Mycket inspirerande med en magisk stämning.

Den första favoriten är "Let Him Dream". Här går det knappt på halvfart, men det är så enkelt och så vackert att jag faller handlöst. Sökande harmoniskt, om man kan säga så...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar