torsdag 19 juli 2018

Picnic i Parken - en succé

Mikael Rickfors - 'Picnic i Parken', Stadsparken, Eskilstuna, 2017-07-18
+ Mike Beat and His Hopeless Strummers + Tom Petty Tribute + Kind of Blue


Stadsparken i Eskilstuna har för andra året i rad fått fyra små mini-festivaler och publiken strömmar till i mängder. I kväll var det 5000 personer, sägs det. Stort tack till Peter Torsén och Micke Byström som fixat det mesta av det musikaliska.


Kvällens huvudattraktion Mikael Rickfors bjöd på en timme med några av sina mesta kända låtar och en hel del berättande kring de flesta av dem. Därtill en akustisk version av "A Whiter Shade of Pale" på gitarr, som blev en riktig höjdare. Vidare även covers av Hollies hit "Bus Stop" och Percy Sledge's "When A Man Loves A Woman". Samt mängder av egna låtar, förstås...

Kvällen började med jazz från några av Eskilstunas främsta jazzmusiker och de spelade låtar från Miles Davis skiva "Kind of Blue". Snyggt och skickligt.

Walter Kurtsson gjorde sedan ett kort gästspel och jag tycker nog att det är dags att lämna den här figuren åt historien innan det blir ännu mer pinsamt. Inte min slags humor...

Några lokala förmågor körde sedan en hyllning till Tom Petty och man hade flera olika sångare. Som bäst blev det när det var lite mer "groove". Daniel Gildenlöw från Pain of Salvation var suverän som sångare på den avslutande låten.

Mike Beat and His Hopeless Strummers inledde med en helt makalös version av Gillian Welch's "Look at Miss Ohio". Massvis av stämmor och kvällens höjdpunkt för mig. Det fortsatte även bra, men ibland blev det lite för mycket enkelt country-stuk för mina öron.

Efter lite strul med ljudet avslutade Mikael Rickfors med gitarrist och stämsångare/slagverkare och det blev bättre och mer personligt än vad jag hade räknat med. Rickfors är ju rutinerad och tar ut svängarna på ett imponerande sätt.

"Picnic i Parken" har blivit ett uppskattat inslag i Eskilstunas sommar-utbud. Nästa år kanske det blir fem kvällar då det råkar infinna sig fem onsdagar i juli då. Det ser jag fram emot...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar