torsdag 29 mars 2018

Eva Hillered med ny skiva

Eva Hillered har gett ut 9 album, fyra på svenska och snart fyra på engelska, samt en som hon gjorde tillsammans med Annika Fehling (som också har en ny skiva på gång). Jag höll därtill på att glömma samarbetet med Patrick Rydman och Janni Littlepage i gruppen True North och deras EP med samma namn.


Eva har en hög standard på sin utgivning, man kan säga att det pendlar från bra till riktigt bra. En av mina favoriter är "Heaven and Hill" från 2011. Framför allt för att den innehåller "In the Circle", en alldeles förträfflig sång, ännu förträffligare arrangerad.

Den nya skivan som släpps den 4 april heter "New Me". Den här gången har hälften av låtarna röstats fram via Evas facebook-sida, där hon lagt ut en demo i taget och vi fått kommentera. Sympatiskt och trevligt initiativ! Titellåten och "Hungry Girl" är två låtar som direkt känns attraktiva, men det är "Paradise Lost" och "The Hunt" som växer ut mest efter några lyssningar. Liksom "Hearts Beating As One", en härligt positiv kärlekssång.

Eva står för alla låtar, men på drygt hälften har hon en eller fler medkompositörer. Hon sjunger riktigt bra, speciellt på de något lugnare låtarna där hennes röst passar helt suveränt.

En riktigt bra och inspirerad skiva från en av våra halv-doldisar som förtjänar betydligt större uppmärksamhet. Känns som jag ofta skriver sådana omdömen, men det tänker jag fortsätta med så länge det tyvärr är så...

Länkar:
New Me – Ny singel och nytt album med Eva Hillered - Läs mer om nya skivan!

Eva Hillereds hemsida - Där du kan lyssna på flera smakprov från de flesta av hennes skivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar