lördag 23 april 2016

Sliotar - kunde blivit något extra...

Sliotar - The Porterhouse, Dublin 2016-04-17Sliotar uppstod 1997 då puben The Porterhouse frågade om de kunde spela en kväll. 19 år senare spelar de fortfarande då och då på puben och har hunnit med 5 skivor och över 2000 framträdanden hemma på Irland och på turnéer i Europa.

Men tydligen tar besökarna på puben dem för givna, för det var inte många som lyssnade eller applåderade när de en timme för tidigt klev upp på den lilla scenen mitt i trappan på pubens ena våning. Det var synd, för jag hade stora förväntningar efter att ha hört skivan "Crew of Three" från 2006.

De tre medlemmarna spelade och sjöng och gjorde det riktigt bra, men någon större kommunikation med de få som lyssnade eller de andra på puben blev det tyvärr inte...Ray McCormac imponerade både på irländsk säckpipa och på någon slags flöjt. J.P. Kallio spelade gitarr och sjöng och försökte få kontakt under mellansnacket. Des Gorevan spelade diverse slagverk och gav musiken både fart och fläkt.

Bra musik, fin pub och förutsättningarna fanns för en fantastisk kväll, men ingen verkade speciellt intresserad av att hjälpa till...

Vi vandrade vidare efter ett par timmar och slank in på en annan pub närmare hotellet. Där satt vi och pratade om allt möjligt, viktigt och oviktogt, här i livet. Det är inte så tokigt det heller...

Länk: Sliotar's hemsida - med mycket att lyssna på...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar