söndag 5 juli 2015

Vävnader i musikalisk anda

Anders F Rönnblom Band + Heartbreak - Mary's Café utanför Eskilstuna 2015-07-04

Trevliga Mary's Café och ett sagolikt fint väder gav förutsättningar för en fin kväll ute på landet i Sörmland. Eskilstuna-bandet Heartbreak återuppstod för en kväll och det blev ett trevligt pop-ös med fyndigt mellansnack av Peter Torsén. Jag ska väl erkänna att jag aldrig brydde mig om bandet på den tiden det begav sig, men en sån här kväll funkade det utmärkt och speciellt gitarristen Kjell Karlsson gav musiken lite spretighet och impulsiv spelglädje.



Efter en kort paus tog Anders F Rönnblom över med sitt eminenta band: Björn Aggemyr på bas, Björn Rothstein vid trummorna, samt Peter R. Ericson och Calle Ekerstam på fantasi-rika gitarrer. Peter, Calle och Anders själv väver samman sitt spel och svarar varandra så att allt smälter samman och bildar en mycket suggestiv helhet, där man solar, kompar och fylller i om vartannant. Låtarna blir ganska långa och det är så spräckligt vackert och det är omöjligt att inte ryckas med.

Kommer lite att tänka på Grateful Deads sound, men här är det två "Jerry Garcia" som väver ihop sina uttryck. Ja, ibland rentav tre, då Anders även han bidrar med riktigt fint spel. Unge Calle Ekerstam var en ny positiv bekantskap för mig. Peter R. Ericson är ju ganska välkänd (för mig i alla fall) både som gitarrist, producent och artist, och visar i kväll med eftertryck vilken enormt lyhörd gitarrist han är. Han fick även framföra titellåten från sin nya skiva "National Hero".

Vi fick höra ett axplock från Anders F:s långa karriär, Inledande "Lång Tid" angav tonen med sitt gung och sedan följde bland annat "Vildhonung", "Tambourines and Lovers", "Jag Kysste Henne Våldsamt" och "Skratta Tills Tåget Går". Anders hörvärda texter hördes imponerande bra i ljud-mixen, men det var de suggestiva musikaliska utsvängningarna som var den allra största behållningnen, med betoning på 'största'....

Som extranummer gjorde Anders ensam "Din Barndom Skall Adrig Dö" och "Ramlösa Kvarn" innan bandet återvände till "Europa Brinner" och den avslutnande "Komedia", evighetslång men utan en enda trist sekund...

Så här lät "Komedia" 2012 då Jesper Lindberg ännu var med i bandet:


Länkar:
Anders F Rönnbloms hemsida - med info, texter, fakta om allt tänkbart och mer därtill...

Mary's Café hemsida - ett trevligt fik ute på landet som imponerar med sina musikkvällar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar