måndag 27 juli 2015

Let somebody knowIbland fattar jag inte varför det kör ihop sig. Så mycket man vill ha gjort när man är ledig... Så mycket som man trodde sig hinna med...

Det är då det gäller att akta sig, att inte stryka stunderna för eftertanke och "koppla ihop alla lösa trådar". De kan vara nyckeln till att förstå samtiden och alla andra lite bättre...!! Och sig själv med för den delen...!

Declan Sinnott skrev för många år sedan "Let Somebody know" till Moving Heats andra LP, men det var på tredje skivan, "Live Hearts", som den blommade ut till den så oemotståndligt laddade låt den är för mig. Musiken vävs samman och det finns en explosivitet i samspelet mot slutet. Declan Sinnott själv på en elgitarr som nästan sliter mig itu, Eoghan O'Neill rör om med sitt plötsliga bas-solo. Davy Spillane på irländsk säckpipa och Keith Donald på altsaxofon dekorerar fantasifullt. Donal Lunny spelar antagligen någon slags synt här och Matt Kelleghan på trummor följer känsligt de övriga. Att Mick Hanly hade ersatt Christy Moore som sångare märktes otroligt lite på "Live Hearts" och inte alls här, eftersom det är Declan Sinnott som för en gångs skull sjunger och gör det så känsligt och engagerat.

Lyriken är också stark, det är alltid bättre att berätta för någon, än att gå och älta något för sig själv...!

Att Moving Hearts dessutom var ett demokratiskt projekt och organiserades som ett slags kooperativ där alla delade och bidrog lika gör ju inte saken sämre... Kanske ligger rent av förklaringen till deras expressivitet där...?

Detta är folkmusik, rock, jazz, fusion, ja säg vad du vill... Det är explosivitet och känsla och en intensitet utan like...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar