fredag 27 maj 2022

Fanny Pack - Fanny Holms nya projekt

Fanny Pack - "Fanny Pack" 2022 (Begränsad CD-upplaga, vinyl kommer sent detta år)



Det är helt obegripligt att det snart har gått tio år sedan Fanny Holm gav ut sin utmärkta skiva "Freaks, Oddities & Wonders", producerad av Christer Jonasson. Jag skrev så här i april 2016:
Det finns något i Fanny Holms musik som griper tag i mig... Det är nog det suggestiva, lite 'Americana'-stuk, oväntade gitarrslingor som är väldigt attraktiva. Därtill Fannys låtar och texter som efter några lyssningar växer till sig och jag gungar med och trivs i deras sällskap. Medryckande, suggestivt och helt enkelt mycket bra!

Fanny gav sedan ut flera EP-skivor och spelade även Lucinda Williams-låtar i ett tribute-band. Du kan läsa om det alltihop här på bloggen: Sök på "Fanny Holm".

Efter en något lugnare period har hon nyligen gett ut en ny EP med den nya konstellationen "Fanny Pack". Fanny sjunger med sin karakteristiska röst, spelar gitarr och står för låtarna. Bonne Löfman lirar elgitarr (har ett förflutet med Billy Bremner, Owe Törnqvist och Jerry Williams), Richard Donatello på bas (Lolita Pop och Johan Johansson), Matte Lindegren sitter bakom trummorna (Traelhavet m fl), samt Mats Qwarfordt på sagolikt munspel (både Yonder och nya The Family Jukebox).

EP:n är mixad och producerad av Per Ängkvist och Christer Jonasson Tolv. Ett strålande jobb, det låter verkligen superbra om alltihop. Det är sällan en ny CD har ett sådant levande och klangrikt ljud...



Jag skulle vilja lyfta fram alla fyra låtarna, men nöjer mig med att säga att "No Road To Desire" måste vara en kandidat till årets låt, fast å andra sidan har jag ju hört den förut, på konserter och på videon ovan från Lasse Englunds fina serie på YouTube. "Now" släpps i dagarna som singel och avslutande "Whisper" är en akustisk gripande sång som verkligen känns hudnära
och berör.

Ett fåtal exemplar av CD:n finns ännu kvar att köpa direkt av Fanny Holm. Senare i höst så kommer vinylen ut för de som kan vänta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar