onsdag 10 mars 2021

Trevligt med Jesse Brewster

Jesse Brewster - "The Lonely Pines" 2021



Jesse Brewster är en ny bekantskap för mig, men en väldigt trevlig sådan. Han har en hel del att berätta, men det dominerande intrycket är att han förefaller så trevlig, som om hans röst bjuder in dig att lyssna och det är väldigt sympatiskt att spendera en stund med honom.

Det visar sig att detta är hans femte skiva och att han har en gedigen bakgrund inom musik-skapandet, där han till stora delar mest skrivit om sina egna upplevelser, men nu gärna berättar även om andras erfarenheter. Han växte upp i en kringflyttande hippie-familj där mnan lyssnade mycket på både rock och country. Hans debutalbum "Confessional" kom 2005.

Den nya skivan, "The Lonely Pines", som han på grund av pandemin delvis fick slutföra på egen hand genom att spela allt själv, bjuder från den inledande medryckande "Let's Run Away" till den avslutande folkliga "Amber Kinney" på snygg och inspirerad Americana. För dig som gillar America, Dan Fogelberg eller Jeff Larson måste det här vara en riktig guldgruva...!

Här en akustisk version av "Close To Home":

"Close To Home" finns med i en mer arrangeread version och är en av de starkaste alstren på den nya skivan. Men det är hög kvalitet rakt igenom.

Av de tio sångerna är just nu mina favoriter "Southern", en ärlig uppgörelse med sina rötter, och den eftertänksamma "No One To Blame", om efterdyningarna av en kärlek som inte riktigt gick som den kanske kunde ha gjort.


Länk:
Läs mer om Jesse Brewster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar