tisdag 25 februari 2020

T Bone Burnett - en mångsidig idé-skapare

På T Bone Burnett's hemsida välkomnas du av följande budskap:
Let's make a future where we all want to live
Let's make a past we don't have to forgive
- T Bone Burnett




På "Alla Hjärtans Dag" nyligen hade jag med T Bone Burnett's utsökta sång "River of Love". Han är odiskutabelt en mångsidig man med ett ständigt flöde av spännande idéer. Förutom att skapa egensinnig musik har han blivit en av de mest eftersökta producenterna. Han har till exempel producerat "Raising Sand", det uppmärksammade duo-projektet med Robert Plant och Alison Krauss. Därtill skivor med en mängd andra kändisar och även en del filmmusik, bland annat den högt skattade "O Brother, Where Art Thou?".

T Bone, eller Henry som han egentligen heter, kom 1975 med som gitarrist i Bob Dylan's kanske mest beryktade turné "The Rolling Thunder Revue". Därefter bildade han The Alpha Band med David Mansfield och Steven Soles. Burnett's uttrycksfulla och inspirerade röst blev gruppens signum och det var alltid spännande att lyssna. Här är den utmärkta "Born in Captivity" från "Spark in The Dark", den andra av gruppens tre skivor:



Därefter inledde han en solokarriär som har spretat ordentligt åt olika håll. Den fjärde utgåvan "Proof Through The Night" innehåller bl.a "Hula Hoop" som får visa påhittigheten när det gäller att skapa intressanta arrangemang:



Samma album innehåller också flera låtar med riktigt drag och "Fatally Beautiful" är en riktig "det går inte att sitta still"-sång:



Nästa gång fortsätter jag med fler spännande solo-skivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar