lördag 13 januari 2018

Nytt med John Gorka

John Gorka tillhör de artister som jag regelbundet följer och som hitills nog aldrig gjort mig besviken. Så när "True in Time" släpps om några dagar förväntar jag mig ännu ett album med finurliga melodier, tänkvärda texter och Johns härliga baryton-stämma.

John Gorka brukar då och då göra speciella inspelningar för sina fans och ibland gör han små video-konserter som man kan se på hans videosite. Här är en alldeles ny sådan session med tre nya låtar och en gammal:Han verkar lite trött och ofokuserad i början, lite osäker på de nya låtarna, men kommer igång ordentligt efter ett tag och visar bra gitarrspel och ett äkta engagemang. Det märks ofta i hans sånger att han en gång studerade filosofi och historia.

En ovanligt trevlig man med mycket att säga, en sångsnidare med en humoristisk melankoli och en obotlig tro på männsikans möjligheter. Han kanske inte kommer att göra någon ny "Down In The Milltown", "I Saw A Stranger With Your Hair" eller "The Gypsy Life" igen, men vem skulle kunna göra det...?

Länkar:
John Gorkas video-site: http://www.johngorka.nl

John Gorkas hemsida: http://johngorka.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar