tisdag 14 mars 2017

Kelly's Lot - Ny bekantskap för mig

Kelly's Lot - "Bitter Sweet" 2017Kelly's Lot har funnits i 20 år och gjort 11 skivor utan att jag korsat deras väg. Bättre sent än aldrig! Gruppen byggs runt Kelly Zirbes, som sjunger och skriver det mesta av materialet. Den nya skivan "Bittersweet" börjar med två låtar som snabbt fångar din uppmärksamhet: "About Her" med sitt häftiga klarinett-solo imponerar stort och "Come Home" är en sällsynt vacker kärleksballad.

Resten av skivan tog lite längre tid, men växer fortfarande. Är det något som splittrar så är det väl att musiken spretar åt så många håll: En hel del Americana, lugna folkinspirerade ballader, lite rock-stök, lite country och en stor portion blues-rock. Men det är ju samtidigt det som fascinerar. Här finns allt från stökigare bluesinspirerade nummer till lugna ballader och även en kamplåt kallad "Proud", som framförs a cappella.Allra bäst är dock den surrealistiska "Sleep", som är både dramatisk och fascinerande. "Love Is Hard To Catch" griper också tag i mig, med sitt långsamma gung och lite mystik i både text och musik. Jul-sången "Colours of December" är ett värdigt slut på en ruskigt stark skiva. Ge den lite tid och den kommer att växa mer och mer...

Kelly frågade på Facebook efter texter som kunde inspirera nya sånger och det här är resultatet: Mycket angeläget och personligt.

Bandet "The Lot" verkar vara lite löst sammansatt, men bra spelar de, och bland namnen märks Doug Pettibone på pedal steel och dobro. Bill Johnston's klarinett-solo på öppnings-låten kan jag höra om och om igen. Så läckert...!Länkar:
Kelly's Lot - Hemsida - Med alla texter och mycket annat läsvärt.

Hemifrån - Kelly's Lot - Liten biografi och massvis med annan bra musik.

Intervju i 'No depression' 2014 - Kelly Zirbes berättar om bandets historia.
2 kommentarer:

  1. Thank you so much for taking the time to review our CD.

    SvaraRadera
  2. My pleasure! Hope you understood it in spite of the Swedish language...

    SvaraRadera