lördag 25 mars 2017

Eget men ändå mycket Beatles

Two of Us - "All Those Songs Ago 1 & 2" 2017



Rolf Hammarlund och Christer Palmquist har släppt 2 EP med egna sånger och fler är på gång. De spelar väldigt Beatles-influerad musik och de gör det riktigt bra. Det är svårt att hämta sound och idéer så tydligt från någon annan och ändå skapa något helt eget. Men så är ju båda inbitna Beatles-fans sedan många år, så de vet vad de gör.

Rolf känner vi ju genom alla uppskattade intervjuer med 60-talets stjärnor i TV-programmen "Sixties" och "Seventies". Han har också nyligen, tillsammans med Peter Torsén, gett ut en bok om Pop-året -67, som jag har skrivit om här på bloggen: Minnen från 1967.

Jag hade svårt att välja vilka två låtar jag skulle lägga ut här, men det blev till slut en från varje EP: "Fame and Glory" från "All Those Songs Ago 1" är verkligen en berättelse om drömmarna om slå igenom med musik och "Broken Dreams" från "All Those Songs Ago 2" måste bara vara med för det snygga gitarrspelet av Janne Elvi.



Rolf och Christer spelar och sjunger det mesta själva, men på 2:an finns Cecilia Ringkvst med och sjunger duett med Rolf på "Broken Dreams", Janne Elvi spelar solon på el-gitarr på ett par låtar och Jan Wistrand Persson spelar akustisk gitarr på två låtar.

Snyggt, stämningsfullt och tänkvärda låttexter. Dessutom fint ihopklippta videos med bilder från gamla smalfilmer och annat. Därtill en stor portion 60-tals nostalgi på ett mycket attraktivt sätt... Ska bli spännande att höra de tre EP-skivor som ännu inte är släppta...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar