torsdag 23 juni 2016

Svängigt utan begränsning...

Jesse's New Orleans Band med Kiralina - Blidösund 2016-06-22Jag lät en 50-årsfirande vän välja en musikkväll på Blidösund. Det blev en kväll med New Orleans färgad storbandsjazz, eller vad man nu ska kalla det? Musik som finns i snuttar på alla Woody Allens filmer... Musik med swing, drag och ett jädra bra humör...

Det är inte så ofta jag lyssnar hemma på den här sortens musik, fast visst händer det, som när delar av Ronnie Lane's första skiva spelas, och det gör den ofta... Men, helst ska den här musiken upplevas live och då är den helt oemotståndlig...!

Jesse's New Orleans Band bygger mycket på de tre blåsarna Bengt Behmer på klarinett, Ragnar Tretow på trumpet och Jesse Lindgren själv på uttrycksfull trombon. Alla tre får gott om utrymme att skina och de tvekar inte en sekund. Pianisten Lasse Tidholm ges också en hel del tillfällen för fina solon och dekorerar i övrigt. Rytm-sektionen utgörs av den glade Tomas Ekström på kontrabas (vars instrument nästan snuddar taket), trummisen Sven Stålberg och Göran Stachewsky på banjo.

Tillsammans har de roligt och det blir ett sväng, ett tryck och ett drag som det är omöjligt att få stopp på. Det spritter i kroppen och jag kommer på min vän att hon mer eller mindre dansar sittande!

I några få lugnare nummer doftar det lite nattklubbs-atmosfär... Då och då kommer också sångerskan Kiralina upp och sjunger. Hon gör det bra, speciellt efter paus när hon också får ta i allt vad hon kan.

Blidösund är odiskutabelt en musikscen som verkligen har fina musikupplevelser de flesta dagar varje vecka, allt kombinerat med en stämningsfull och trevlig båtresa. Det borde vara utsålt varje dag...!

Länkar:
Blidösund's hemsida - med hela sommarens musikprogram.

Jesse's New Orleans Band's hemsida - en trevlig och innehållsrik hemsida!

Föreningen S/S Blidösund - för dig som vill stödja Blidösunds verksamhet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar