tisdag 28 juni 2016

Lewis and Leigh - Harmonier i världsklass

Jag är glad att jag råkade hamna på legendariska musik-puben "Half Moon" i Putney våren 2009. Al Lewis och Sarah Howells var med på en Unplugged-kväll med flera unga förmågor. Båda har funnits i mitt musikliv sen dess, Sarah i sin grupp Paper Aeroplanes och Al som soloartist, som duo med Sarah och nu som ena halvan av Lewis & Leigh.

Alva Leigh flyttade från Mississippi till London 2012 och när hon träffade walesaren Al Lewis så fann hon en musikalisk vän och de började skriva sånger ihop. Till allas förvåning så fortsatte låtarna att komma och till slut frågade Al om de även skulle spela in dessa låtar tillsammans. Lewis & Leigh uppstod och de verkar ha något stort på gång...

Det finns röster som passar för varandra... och så finns det röster som passar så självklart med varandra att de växer ihop till en helhet, en tvåsamhet som inte går att ifrågasätta, de passar helt enkelt bara ihop som ying och yang... Alva och Al har dessutom ett överflöd av värme och charm. Det finns en uppenbar glädje runt dem som smittar allt i deras närhet...Efter att ha gett ut 3 EP:n och några singlar digitalt, så kommer i slutet av augusti duons första album "Ghost" och för några dagar sen släpptes den första singeln "There Is A Light". Makalöst smakfullt, så delikat och uppriktigt känsligt att jag satt ett stort kryss i almanackan den 26 augusti.

Länk:
Lewis & Leigh - där du också kan läsa om hur de träffades och musikaliskt tycke uppstod...

Lewis & Leigh på Soundcloud - där du kan lyssna på alla låtar från deras tre olika EP-skivor, samt den fantastsika singeln "Paradise".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar