måndag 29 augusti 2022

Lisa Miskovsky åter på Mary's Cafe

Lisa Miskovsky - Mary's Cafe, Eskilstuna 2022-08-28


Det var fjärde gången på fem år som jag såg Lisa Miskovsky på Mary's Cafe och trots att det regnat rikligt hela dagen, så höll det i stort sett upp framåt kvällen. Men för att vara helt säkra så flyttades framträdandet in under tak och det blev extra intimt och det kändes som det inte fanns något avstånd alls mellan publik och de som stod där framme och spelade.

Gitarristen Pelle Ekerstam inledde med ett par fina egna sånger och både han och Kalle Lundin på keyboards, och ibland bas, var smakfullt med och skapade en avskalad men ändå klangrik ljudbild. Lisa Miskovsky sprudlade som vanligt och berättade personligt om allt möjligt mellan låtarna. Det blev en dryg timme med Lisa och varenda minut kändes innerlig och gemytlig.

Vi fick också höra Lisa sjunga på svenska...! Mello-låten "Best To Come" har fått en svensk text av Annika Norlin. Det är bara att buga och tacka. Så himla fint..! Du kan lyssna på den här i en inspelning från Musikplats Stockholm:



Det blev faktiskt lite kyligt i luften framåt slutet. Det kändes ovanligt efter den senaste tidens värmebölja, men Lisa värmde med sin otroligt klangfulla röst, intensiva närvaro och sprudlande glädje. En verklig glädjespridare...!

Det finns en ödmjuk ärlighet i hela Lisas uppenbarelse att hon står över all kritik... Jag tror inte en enda person igår skulle kunna säga ett enda ont ord till henne, och, efter den här dosen känslig musik, kanske inte till någon annan heller. Sådan stark värme sprider sig direkt...!


När Lisa avslutade med "Lost From The Stars", en av de senaste årens allra bästa sånger, blev det så vidrigt bra att det kändes längst in i hjärtat. Detta förstärktes kanske lite extra av att jag satt på första parkett och när Lisa gick av scenen tog hon mina händer och tackade. Ett härligt slut på en riktigt fin kväll...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar