tisdag 21 april 2015

Akustik och Great Lake Swimmers

Ibland får en del musik vila ett tag och när man sen åter börjar lyssna märker man vad man saknat, åter skiner och glänser och berör musiken som när man först upptäckte den.

Great Lake Swimmers kommer i dagarna med första skivan sedan 2012 och frontmannen Tony Dekker har under tiden gjort ett fint soloprojekt. Nu kommer "A Forest of Arms" och den är inspelad på speciella platser för att få rätt akustik och en klangbild som på den tiden man lyssnade för att bedöma bra ljud och inte bara mätte den elektroniskt. Då, på 70-talets senare del, när resonanser och brus stärkte upp ljudet till något dynamiskt och välljudande, långt ifrån det överstyrda torra digitala ljudet vi ofta möter idag...



Vilken klang och vilken dynamik när Tony Dekker tar ton i denna fascinerande miljö...!

Men Great Lake Swimmers handlar mer än om ljud och akustik, det finns också en skör sprödhet, en lågmäld intensitet och därtill några av de bästa låtar som skrivits under 2000-talet. Det ska bli mycket spännande att se om de åter når de höjder de gjorde på "Bodies and Minds" 2005 och på "Ongiara" 2007. Det finns vissa indikationer på det...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar