söndag 29 mars 2015

Personligt, levande och så jädra bra...

Fanny Holm & Christer Jonasson - S:ta Clara Bierhaus, Stockholm 2013-03-28En liten källarlokal i Gamla Stan en lördagskväll, fullt med folk och i en hörna sitter två duktiga musiker och framför sånger uppkomna ur livets hårda skola... Kan det bli så mycket bättre...? Ärligare och känsligare kan det i alla fall nog inte bli...!

Det slår mig flera gånger under kvällen att det är så här musik ska upplevas. Inga divalater, ingen inställsamhet, inget trams... Bara några fantastiska låtar framförda med spontanitet och glädje, trots de melankoliska texterna. Det är verkligen inte "bara", det är så jädra bra...!

Fanny Holm är en produktiv tjej som spelar live ganska ofta och som verkar skriva sånger hela tiden, om kärlek, eller kärleksstrul, om törnar som livet ger oss och hon gör det ruskigt bra. När hon berättade att hon länge blev mobbad är det knäpptyst i lokalen och följande "Strong" blir nog kvällens absoluta höjdpunkt. Tänker att det är så svårt att begripa att någon skulle kunna mobba en så härlig tjej... Hon säger själv att hon då aldrig kunde tro att hon en dag skulle framföra personiga låtar inför publik, men det är det hon gör och det är en lång och mödosam resa hon gjort. Verkligen starkt och gripande.Bredvid sig har hon Christer Jonasson, som producerat både hennes CD och senaste singel, och han tillför härligt levande gitarrspel, fullt av spontana infall och med en glädje som är alldeles uppenbar...

Klippen är från en tidigare konsert på samma ställe, och de förmedlar stämningen på ett riktigt bra sätt.

Länkar:
Fannny Holm på Spotify - Lyssna på både Fannys CD "Freaks, Oddities & Wonders" och hennes singel "Janie's Bleeding Heart".

Christer Jonassons hemsida - med musik och videos du inte får missa...

Fanny Holm på You Tube - Fler låtar från S:ta Clara i November 2013 och mycket mer...

S:ta Clara Bierhaus - Trevligt och mysigt ställe med riktigt god öl...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar