söndag 27 juli 2014

Eric Bazilian imponerade mest på Marys Café

Niklas Strömstedt, Eric Bazilian & Harmony Montclair + Tove Wiktröm - Mary's Café utanför Eskilstuna 2014-07-26

"You cannot play Rock'n' Roll on a banjo!" sade Eric Bazilian ironiskt efter att ha demonstrerat motsatsen på Hooters "Satelite" på Marys Café på lördagskvällen. Jag tror inte så¨många i publiken visste vem Eric Bazilian är, eller kände till hur känd han är hemma i Pennsylvania, att Hooters spelat bl.a. på Live Aid 1985, Amnesty International's gala 1986 och Roger Waters 'The Wall'-konsert 1990. Han skrev "One of Us" för Joan Osborne 1995, vilken blev utsedd till 'Årets låt'. Jag tycker att några av hans låtar i Hooters, t.ex. "Where Do The Children Go", "Karla With A K" och "Give The Music Back" är ruskigt bra låtar och verkliga favoriter som jag ofta återvänder till.



Eric bor sedan många år delvis i Sverige och har lärt sig språket på ett mycket imponerande sätt. Igår kväll var han den som både musikaliskt och med sin humor och spontanitet på scenen gjorde kvällen till den höjdare det blev. Vare sig han spelade mandolin, banjo eller gitarr så satte det sin prägel på musiken och hans distade 'elgitarr'-solo på banjon blev kvällens överraskning.

Nej, de flesta kom nog för att se Niklas Strömstedt... En trevlig och mångsidig man med några riktigt bra låtar i bagaget och känd bl.a. för sina intervju-program på TV. Det verkade nästan som om Niklas tog ett steg tillbaka och ville visa vilken känd och fantastisk gitarrist han hade med sig...

Tredje part i konstellationen är en ung amerikansk tjej, Harmony Montclair, och hennes sång imponerade när hon med kraft och känsla bl.a. tolkade Stevie Nicks "Dreams" föredömligt.

En ny singel där hon, Niklas och Eric gör Hooters-inspirerade "Dog Days Of July" är ute, en verkligt härlig sommarlåt med klass och trall-vänlig refräng:



Kvällen inleddes av det lokala stjärnskottet Tove Wikström. Hon har verkligen en stor röst med både djup och en klang som sticker ut. Tove skriver dessutom bra låtar, men hon behöver lite mer tydlighet i mellansnacket och varför inte en duktig gitarrist att dekorera hennes sånger. Tänk vad Eric Bazilian skulle kunna göra med Toves material...!



Länkar:
Eric Bazilians hemsida - verkar inte uppdaterad på ett bra tag...

Niklas Strömstedts hemsida - ger en bra bild av Strömstedts mångsidighet.

Marys Café hemsida - ett trevligt fik ute på landet som imponerar med sina musikkvällar.

Tove Wikströms hemsida - med både musik och blogg-inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar