lördag 13 juli 2024

Lisa Miskovsky blir bara bättre och bättre...

Lisa Miskovsky - Rademachersmedjorna, Eskilstuna 2024-07-12
Det börjar bli tradition att Lisa Miskovsky spelar i Eskilstuna på sommaren. Jag tror att det här var sjätte året i rad och jag hoppas verkligen att det fortsätter.


Från debuten för många år sedan med mestadels snitsiga pop-låtar så har Lisas musik verkligen utvecklats och hon har breddat sitt musikskapande. Idag sjunger hon mer och mer på svenska och hon vågar mer avskalade arrangemang. Vi fick igår bland annat höra en helt ny sång om ungdomar, kallad "Du behövs". En låt som verkligen visar hur Lisas musik fördjupats och hur hon vidgat sina vyer. En riktigt, riktigt bra låt.

Vi får till slut även höra den utlovade överraskningen, en oväntad cover av Sinéad O'Connors "Nothing compares to you".
Lisa Miskovsky sjunger så att själen både gråter och i samma stund med övertygande kraft ändå helar. Mellanpratet håller bra klass och hon känns både spontan och trovärdig, samt ofta fyndigt rolig.

Lisa har i Pelle Ekerstam på gitarr och Kalle Lundin på keyboards två otroligt duktiga musiker och de är både samspelta och lyhörda. När Pelle Ekerstam dekorerar fram små kristaller av sällsynt gitarrkonst dras jag med in i det harmoniska landet där fantasi och känslor samsas i nuet. Här är det inga ylande gitarrsolon som dominerar för sakens skull, utan här är det fokus på stämningar och delkikata dekorationer. Jag misstänker att det är omöjligt för honom att spela "tråkigt". Enastående vackert är det också...!


Det märks också tydligt att de alla tre tycker om att spela tillsammans. Tack för en härlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar