fredag 3 september 2021

Magnus Lindberg förtjänar att hyllasDet är nu mer än två år sen Magnus Lindberg hastigt gick bort och det har sedan dess jobbats med att spela in en hyllningsskiva till denne framstående svenska rockpoet. Det såg ett tag ut som om projektet inte skulle ros i land, men nu har det samlats in pengar och snart är man uppe i den summa som behövs för att säkra utgivningen. Det finns dock fortfarande möjlighet att hjälpa till. Här kan du bidra med valfritt belopp:
https://www.gofundme.com/f/magnus-lindberg-skiva

Magnus var en gyllene särart i svenskt musikliv med sina kantiga sånger och sin hesa röst. Han kanske är den svenske låtskrivare som mest liknat Dylan både i uttryck och oberäknelighet. Det kändes som Magnus alltid var 100 procent ärlig och ibland nästan som om han sjöng direkt ur sin egen dagbok.

Ett av mina mest udda konsertminnen är när han spelade akustiskt i sin hemstad Eskilstuna en regnig sommarkväll i Stadsparken för många år sen. Han satt där hukande under presenningen tillsammans med publiken och det blev en sagolik kväll med den något oberäknelige Magnus.


Hyllningsskivan är sammanställd och producerad av Kjell Andersson, Dan Hylander, Larissa Aggerborg Lindberg och Basse Wickman. Bland artisterna som medverkar märks Staffan Hellstrand, Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten, Peter LeMarc, Sophie Zelmani och många fler. Det är tydligt att Magnus var mycket omtyckt både som människa och artist.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar