fredag 28 juni 2019

Trevligt drag på Fåfängan

Lasse Lindboms Fåfänga (med gäster Anders Lago & Totte Bergström, Jamie Meyer) - Fåfängan, Stockholm 2017-06-27

Den första kvällen av fyra med Lasse Lindbom och vänner på Restaurang Fåfängan i Stockholm blev en lyckad tillställning.

Anders Lago spelade för första gången tillsammans med Totte Bergström och de kompletterade varann mycket bra och redan nu kunde man klart märka att de har ett lyhört öra för hur man kompletterar och förstärker varandra. När de fått lite mer erfarenhet av att spela tillsammans så kan de definitivt bli ett mycket bra duo-par. Totte Bergström har en bra röst, skriver både tänkvärda och sympatiska sånger, samt spelar finger-picking oerhört bra. Anders Lagos lite hesa röst blir en ypperlig kontrast och hans förmåga att klämma fram ett solo på sin akustiska gitarr imponerar. Spännande fortsättning lär följa...

En bra variant av Tottes gamla "Liten" framfördes och den kan man ju höra hur många gånger som helst. Här en annan version från hösten 2015:Anders Lago tolkade bl.a. Shawn Colvin's "Riding Shutgun Down The Avalanche" och Dylans "You're Gonna Make Me lonesome When You Go" på sitt eget personliga sätt:Lasse Lindboms Fåfänga spelade högt, lättsamt och med stor finess. Med musiker som Pelle Alsing, Mats "Gaffa" Karlsson, Patrik Lundström och nämnde Anders Lago igen, så blir det tajt, finessrikt och ett himla drag. Många covers och några "egna" sånger förgyller stämningen. Pärlor som Cat Stevens "Wild World" och Springsteens "Hungry Heart" får publiken att sjunga ohämmat och för full hals. Det var svårt att sitta still, helt enkelt...Till slut kom Jamie Meyer, nu hemmahörande i Göteborg, upp på scenen och började med två sånger själv på akustisk gitarr, innan hela bandet kom upp och stöttade. Meyer har en bra röst och det är lättsamt och sympatiskt. Jag måste nog lyssna mer innan jag vet vad jag mer ska säga... Men med rätt val så finns här definitivt förmåga och utstrålning för att lyckas.Till slut fick vi några fler låtar med Lindboms band. Lika medryckande och skickligt även nu. Sedan var en trevlig kväll uppe på Fåfängan slut. De tre kommande veckorna har man gäster som Dan Hylander, Ebbot Lundberg och Docenterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar